Vuokrasopimuksen irtisanominen
Kun harkitset vuokraamasi tilan irtisanomista, tarkistathan ajoissa irtisanomisajan vuokrasopimuksestasi. Mikäli vuokrasopimuksesi ei ole sinulla tallella, voit pyytää sopimuskopion säätiön asiamieheltä. Työhuoneissa irtisanomisaika on pääsääntöisesti kolme (3) kuukautta. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.
Irtisanominen tehdään kirjallisesti toimittamalla vapaamuotoinen irtisanomisilmoitus säätiön asiamiehelle joko sähköpostitse, postitse tai säätiön yhteydenottolomakkeen kautta (valitse tässä tapauksessa aiheeksi “vuokrasopimuksen irtisanominen”). Asiamies vahvistaa sinulle että irtisanomisilmoitus on vastaanotettu.
Vuokranmaksuvelvoite irtisanomisaikana Sinulla on vuokranmaksuvelvollisuus irtisanomisajan loppuun saakka. Vuokra tulee tänä aikana maksaa eräpäivänä, myöhässä maksetuista vuokrista laskutetaan viivästyskorko.
Tilan näyttäminen
Vuokranantajalla eli Ateljeesäätiöllä on oikeus järjestää vuokraamassasi tilassa näyttö liittyen tilan uudelleen vuokraamiseen tai myymiseen. Ateljeeasuntojen osalta vuokranantajan oikeus näyttää ateljeeasuntoa perustuu Lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta. Työhuoneiden ja varastojen osalta vuokranantajan oikeus perustuu Lakiin liikehuoneiston vuokrauksesta. Näytön ajankohdasta tulee sopia vuokralaisen kanssa etukäteen.
Vuokratun tilan siivoaminen
Lue ohjeet ohjeesta “Työtilojen ylläpito -ohje”, kohta: “Vuokrasuhteen päättyessä”.
Poismuutto, lopputarkastus ja avainten palauttaminen
Vuokralaisen tulee muuttaa pois viimeistään irtisanomisajan viimeisenä päivänä ellei muuta ole vuokranantajan kanssa sovittu. Mikäli aiot muuttaa pois jo reilusti ennen irtisanomisajan päättymistä, toivomme että ilmoitat tästä ajoissa säätiön asiamiehelle.
Vuokranantajan edustaja sopii kanssasi lopputarkastuksen ajankohdasta. Lopputarkastus pidetään viimeisenä vuokraospimuksen päivänä ellei muuta sovita. Kaikki vuokralaisen hallussa olleet avaimet tulee palauttaa lopputarkastuksen yhteydessä vuokranantajalle.
Mahdollisen vakuuden palauttaminen
Vuokrasopimuksesta aiheutuvien velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi vuokralainen on maksanut vuokranantajalle ennen vuokrasopimuksen alkua vakuuden, jonka suuruus on määritelty vuokrasopimuksessa (ellei vuokrasopimuksessa ole mainittu, että vuokravakuutta ei edellytetä). Vakuuden summaa voit tarvittaessa tiedustella säätiön asiamieheltä.
Vakuuden on oltava voimassa koko vuokrasuhteen ajan. Vakuus palautetaan vuokrasuhteen päättyessä korottomana vuokralaisen ilmoittamalle pankkitilille, mikäli vuokrasopimuksen kaikki velvoitteet on hoidettu (kaikki vuokrat ja mahdolliset viivästyskorot maksettu, tila siivottu ja avaimet palautettu). Mikäli vuokralainen on toimittanut vakuuden pankkivakuutena, vapauttaa vuokranantaja vakuuden mikäli vuokrasopimuksen kaikki velvoitteet on hoidettu.
Auttoiko tämä artikkeli?
Loistavaa!
Kiitos palautteestasi
Pahoittelut ettemme voineet auttaa
Kiitos palautteestasi
Palaute lähetetty
Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin